Nekdanja članica skupine Spice Girls – Emma Bunton in izkušeni direktor razvoja Christopher Money, oba starša, sta leta 2017, v želji, da bi razvila pleničke, ki ne dražijo občutljive otroške kože, v domači Veliki Britaniji, razvila naravno, nežno in trajnostno alternativo klasičnih plenic – plenice Kit & Kin, ki so boljša izbira od navadnih plenic, saj so izdelane iz nežnih okolju prijaznih materialov, ki ne vsebujejo škodljivih kemikalij, medtem, ko so vlažilni robčki in kozmetika primerni tudi za otroke in mamice z najbolj občutljivo kožo

Vsi izdelki so klinično testirani, hipoalergeni, potrjeni s strani dermatologov in imajo certifikat Soil Association. 

Puhasta celuloza brez klora, ki jo uporabljajo za izdelavo plenic, je pridobljena iz trajnostnih gozdov, sprednji deli plenic, trakovi in obrobe proti uhajanju ter embalaža pa so izdelani iz biološko razgradljivega materiala. Z uporabo okolju prijaznih plenic ohranjamo naravne habitate, skrbimo za okrevanje slednjih ter pripomoremo k manjšemu onesnaževanju

Pleničke so izjemno mehke, nežne, dobro vpojne in prijazne do nežne otrokove kože, hkrati pa jih krasi moderen živalski motiv, ki naredi male ritke še bolj prikupne.

EKOLOŠKE

BIORAZGRADLJIVE

ANTIALERGIJSKE

Kaj so okolju prijazne pleničke KIT & KIN?

Okolju prijazne plenice so plenice, katerih cilj je zmanjšati vpliv uporabljenih materialov in/ali postopkov izdelave na okolje. To vključuje plenice za večkratno uporabo (iz blaga), vendar se izraz na splošno nanaša na trajnostno izdelane plenice za enkratno uporabo. V podjetju Kit & Kin izdelujejo plenice iz trajnostnih materialov rastlinskega izvora, pri čemer proizvodnja poteka v ogljično nevtralni tovarni. Vpojno jedro je popolnoma brez klora, lesna masa iz trajnostno upravljanih gozdov ima FSC® certifikat, uporabljamo gele na biološki osnovi. So tudi edina znamka plenic, ki kupuje deževni pragozd, da bi zagotovila njegovo zaščito. Za vedno.

Hipoalergene plenice so narejene iz večinoma rastlinskih in biološko razgradljivih materialov, zato vam priporočamo, da sledite tem preprostim korakom za njihovo čim hitrejšo razgraditev:

  • Poskrbite, da boste uporabljeno plenico dali v biološko razgradljivo vrečo za plenice, ki bo omogočila prehajanje kisika.
  • Ko odvržete vrečo v smetnjak, jo, če je mogoče, odložite izven biološko nerazgradljive podloge smetnjaka (vendar še vedno v smetnjak), saj boste tako povečali izpostavljenost kisiku.

Ali so plenice biorazgradljive?

Plenice so pretežno izdelane iz biorazgradljivih materialov. Ta delež je veliko večji kot pri ostalih ekoloških plenicah in pomeni izjemno izboljšavo v primerjavi s plenicami iz petrokemičnih surovin. Trenutno ni biorazgradljive alternative za ježke in elastike v manšetah za noge, vendar stremimo k uporabi novih materialov, takoj ko so na voljo. Biorazgradljivost je zelo odvisna od pogojev na odlagališčih in dostopa kisika, toda v pravih pogojih se bodo naše plenice razgradile veliko hitreje kot plastične. Pogovarjamo se z lokalnimi sveti in si prizadevamo za možnost recikliranja rabljenih plenic.

  • Najbolj priznana ekološka plenica na trgu, kar potrjujejo certifikati Dermatesta, Allergy Certified, FSC-ja in Carbon Neutral Plant.
  • Hitro suha plast za takojšnje vpijanje in izoliranje mokrote, ki ohranja otrokovo udobje.
  • Patentirana tehnologija kanalov za enakomerno porazdelitev tekočine po plenici, kar pomeni, da se plenica ne poveša in da zagotavlja do 12-urno zaščito pred puščanjem.

Vaše plenice so izdelane v ogljično nevtralni tovarni v EU-ju. Vsak prodan paket pomaga zaščititi tudi hektarje dragocenega deževnega pragozda. Vsaka naročnina na ekološke plenice prepreči sprostitev 13 ton ogljika.

  • Zunanja podloga: 100 % trajnostni materiali
  • Notranja podloga: 100 % trajnostni materiali
  • Manšete za noge: 100 % trajnostni materiali
  • Vpojno jedro: puhasta celuloza s FSC® certifikatom brez klora in biološki SAP
  • Embalaža: 100 % trajnostna

Naši izdelki so narejeni brez obdelave s klorom, lateksa, losjonov, dišav, najpogostejših alergenov, ftalatov, optičnih belil ali organokositrov (MBT, DBT, TBT).

1 – Okolju prijazne

Narejene iz trajnostnih materialov rastlinskega izvora.

2 – Hitro sušenje

Visoko zmogljiv sloj za takojšnje sušenje.

3 – Izjemno mehko udobje

Najmehkejša podloga za zaščito dojenčkove zadnjice.

4 – Tehnologija kanalov

Tekočina se enakomerno porazdeli, brez povešanja, le optimalno udobje.

5 – Izjemno prikupne

Dva čudovita živalska vzorca v vsakem pakiranju.

Plenice imajo rok trajanja 24 mesecev od datuma proizvodnje, ki je odtisnjen na embalaži plenic.  

Ekološki vlažilni robčki

Kit&Kin vlažilni robčki so razgradljiviv, hipoalergeni ter brez dišav. So izjemno mehki in narejeni iz naravnih materialov kamilic, kumaric in aloa vere. Pomirajajo in zaščitijo kožo vašega malčka.

Prelistajte zgibanko Kit&Kin.

Bodimo odgovorni do okolja s pleničkami Kit & Kin

Odvisnost od neobnovljivih virov se zmanjša z uporabo trajnostnih materialov. Plenička v svojem jedru vsebuje gel, narejen na biološki osnovi. Celoten izdelek vključno z embalažo je popolnoma trajnostni tako zgornja plast, zunanja obloga ter elastična obroba okrog nogic. Gre za popolnoma naravno izbiro, saj so pleničke proizvedene v ogljično nevtralni tovarni. Zraven tega je podjetje tudi član združenja PETA, kar pomeni, da izdelki niso nikoli testirani na živalih. 

Pleničke Kit&Kin pa uporabljajo za svoje otroke tudi Patricia Pangeršič, Nika Juriševič Dolinar, Maja Mihalinec Zidar, Eva Lozina, Mateja Tamše, Maja Pinterič, Vesna Mihelič, Alma Bažec, in številne druge mamice.

Izdelki so na voljo na prodajnih mestih Baby Center, Špar, in Mercator.

Scroll to Top