Chicco izdelki za skrbno nego otroške kože

Za nežno kožo dojenčka je potrebna redna, skrbna nega že od vsega začetka. Osnovna navodila o ustrezni skrbi dobi mlada mamica običajno že v porodnišnici.

Koža dojenčka je občutljiva in nagnjena k suhosti. Območja zelo suhe in razdražene kože so pogosta, zlasti na predelu plenic in na dojenčkovih licih. Nežna in učinkovita nega kože ter uporaba izdelkov, ki so klinično in dermatološko dokazano prijazni do suhe kože dojenčkov, bosta pomagali spodbuditi obnovitev kože in jo naredili spet gladko in mehko.

Kako negovati dojenčkovo suho in občutljivo kožo?

Nežna vsakodnevna redna nega, ki podpira naravno bariero dojenčkove kože, je najboljši način za ublažitev suhe kože in preprečevanje dodatne izsušitve. Izberite izdelke, ki so primerni za nežno dojenčkovo kožo, kar je klinično in dermatološko potrjeno.

  • Nežno čiščenje: Čas kopanja je pomemben čas tkanja vezi med dojenčkom in starši. Uporabljajte mlačno vodo (namesto prevroče ali premrzle vode, ki lahko povzroči dodatno izgubo vlage), omejite čas kopanja in izberite blag čistilni izdelek brez mil.
  • Vlažilna nega: Pomembno je, da dojenčkovo telo navlažite takoj po umivanju, da preprečite dodatno izhlapevanje vode iz njegove kože. Morda boste ugotovili, da nega enkrat dnevno ni dovolj in da predvsem suhi in razdraženi predeli, ki so na primer na otrokovih licih ali predelu plenice, potrebujejo pogostejšo nego
  • Ustrezna zaščita: Dojenčka ne izpostavljajte soncu. Če posredne izpostavljenosti ne morete preprečiti in je dojenček starejši od treh mesecev, nanesite ustrezen izdelek za zaščito pred soncem, da zaščitite njegovo občutljivo kožo pred škodljivimi sončnimi žarki in dodatno izsušitvijo.

 

Pa vendar za ustrezno nego ni pomembna le skrbno izbrana kakovostna kozmetika, temveč tudi detergenti, s katerimi peremo otroško perilo. Detergenti za pranje perila in mehčalci naj bodo nežni in po svoji sestavi primerni za nežno dojenčkovo kožo. Pomembno je, da je nimajo intenzivnega vonja in da ne dražijo otroške kože.   

V skrbi za najmlajše je Chicco razvil svojo linijo detergentov in mehčalcev za pranje perila. So dermatoško pregledani in potrjeni ter so biološko razgradljivi. Otroškim oblačilom dajejo svežino in mehkobo. Ne dražijo občutljive otroške kože. Sestavine dajejo tkanini blag in nežen vonj, pri tem pa tkanine ne poškodujejo, prav tako pa ohranjajo barve oblačil.

Scroll to Top