Odpoklic izdelka Baby-Safe 5Z2 (Britax Römer)

Pomembno obvestilo o odpoklicu izdelka. Prosimo, preberite in takoj ukrepajte!

Distribuirano od 13. januarja 2023

Prostovoljni odpoklic zaradi nevarnosti odtrganega ročaja

Britax Römer se je odločil za prostovoljni odpoklic vseh modelov BABY-SAFE  5Z in nekaterih modelov BABY-SAFE 5Z2, izdelanih pred 21. oktobromst , 2023 (na druge modele ta odpoklic ne vpliva). Obstaja potencialna varnostna  težava zaradi vrzeli, ki lahko nastane med ročajem in sedežno školjko teh avtosedežev, običajno le na eni strani. Vrzel ne vpliva na delovanje otroškega sedeža v vozilu ali v primeru trka, vendar predstavlja potencialno varnostno tveganje pri prenašanju otroškega sedeža zunaj vozila. V redkih primerih se lahko ročaj nepričakovano odtrga, kar povzroči nenadne premike lupine in/ali presenečenje osebe, ki nosi nosilec za dojenčke. Zaradi tega lahko nosilka BABY-SAFE 5Z ali BABY-SAFE 5Z2 pade ali trči v druge predmete in v nesrečnih okoliščinah povzroči poškodbe dojenčka, kot so praske ali modrice.

Kaj morate storiti

Če imate avtosedež BABY-SAFE 5Z ali BABY-SAFE 5Z2, na našem spletnem  mestu www.baby-safe-check.com preverite, ali ta težava zadeva tudi vaš izdelek (nekaterih izdelkov BABY-SAFE 5Z2 to ne zadeva). Če je vaš izdelek del tega, prosimo, da takoj prenehate uporabljati avtosedež. Če morate avtosedež uporabljati, ga uporabljajte le v avtomobilu in ga ne prenašajte z ročajem. Vsi prizadeti izdelki BABY-SAFE 5Z in BABY-SAFE 5Z2 bodo brezplačno zamenjani z novo varno različico izdelka BABY-SAFE PRO ali enakovrednim izdelkom. Obiščite spletno stran www.baby-safe-check.com in zaprosite za zamenjavo izdelka.

V primeru vprašanj ali pomislekov se obrnite na nas na naslov hello@britax.com. Za morebitne nevšečnosti se opravičujemo. Varnost naših izdelkov jemljemo izjemno resno in če opazimo morebitne težave, smo dolžni hitro ukrepati.

Scroll to Top